Reisebrev fra Italia

Denne høsten har Vivendes ansatte med følge besøkt vakre Stresa i Italia. Med flott landskap og områder av historisk og arkitektonisk interesse, lå dette an til å bli en flott tur.

Vi hadde håpet på en sensommertur i shorts, men fikk med oss denne høstens verste regnvær i Nord-Italia. Med nedbørsmengdene fra Skottland i fjor fortsatt friskt i minne har vi derfor bestemt oss for at neste års destinasjon skal gå til en plass som trenger regn… Men regnvær til side – vi hadde en strålende tur!

Fredag landet vi i Milano, og etter en 50 minutters busstur var vi i Stresa og på det flotte hotellet vårt – Grand Hotel Bristol – med fantastisk utsikt utover innsjøen. Vi hadde en hyggelig middag på Osteria Mercato inne i Stresa, en koselig og anerkjent restaurant som serverte nydelige lokale retter.

 

 

Lørdagen kom regnet for alvor og vår planlagte sykkeltur mellom vingårder ble derfor erstattet med tur over til den vakre øya Isola Bella i innsjøen. Her besøkte vi det overdådige Borromean Palace, et slott fra 1600-tallet med mye spesiell historie og et innblikk i hvordan den virkelige overklassen i Europa levde på den tiden. Derfra dro vi videre til Piccolo Lago og en deilig lunch på stedets restaurant med 2 Michelin-stjerner hvor vi fikk presentert lokal vin og andre lokale produkter.

 

 

Høydepunktet på turen for mange kom så på kvelden hvor vi igjen dro over med båt til Isola Bella. Her tok vi plass på øyas velkjente restaurant Elvezia hvor vi fikk 2.etasje for oss selv. Midt ute i kveldens festmåltid kom tre musikere inn til oss og overøste oss med klassisk opera – en helt spektakulær opplevelse å få på så tett hold og noe som mange snakket mye om i timene etterpå. I fortsatt øsende regnvær dro vi tilbake til hotellet vårt og fortsatte kvelden sammen i baren på hotellet.

 

 

Søndagen gikk til en rolig frokost på hotellet før busstur tilbake til flyplassen i Milano.

Vi er nok en gang strålende fornøyd med selskapet og begivenhetene på turen. Vi var totalt 25 personer på tur og alle så ut til å trives i hverandres selskap. Det er flott å kunne fylle minneboka sammen, og vi gleder oss allerede til neste tur.