Reisebrev fra EdinburghI høst var Vivendes ansatte med følge på en spennende tur til den skotske hovedstaden Edinburgh –
en historisk by som er kjent for sine sjarmerende gater, gamle puber, borger, kilter, whiskey og highlands!

Fredag ettermiddag pakket vi våre kofferter og etter en kort flytur var vi ankommet Edinburgh. Denne turen har samtlige gledet seg til, vi var alle spente på hva denne sjarmerende byen hadde å by på.

Fredag ettermiddag stod en klassisk pubmiddag på menyen. Etter et velsmakende måltid på Burgers&Beers tok vi turen videre til Monkey Barrel Comedy Club. Her sto Big Friday Show på planen, Edinburghs velkjente fredagsshow hvor en samling komikere ledet av Rick Molland byr på skotsk og internasjonal humor på en av Edinburghs mest populære comedy clubs. Latteren satt løst og vi kan med trygghet si at dette var en kickstart på turen.

Lørdagen ble regntung og tåkete, men dette la ingen stopper for oppdagelseslysten. Formiddagen ble brukt til historisk byvandring i Edinburghs brosteinslagte gater.

       

Med hjelp fra en engasjerende guide fikk vi god og morsom innføring i Edinburgh og Skottlands historie. På rundturen var Real Mary King’s Close og Edinburgh Castle selvskrevne stopp.
Real Mary King’s Close ble et høydepunkt på turen; grunnet av plassmangel i Edinburgh på 1700-tallet da de skulle bygge nye flotte bygninger i sentrum, la de bokstavelig talt lokk på noen kvartaler slik at de skulle kunne bygge i høyden. Kvartalene ble dermed plutselig underjordiske, men folk fortsatte å bo og jobbe der, helt frem til slutten av 1800-tallet. Skikkelig spooky plass med andre ord!

Etter flere timer på historisk vandring måtte vi få opp blodsukkeret og lunsjen ble inntatt på Whiski Bar.
Fornøyde og godt mette var vi klare for neste stopp på agendaen, nemlig whiskysmaking. Er man i whiskyens hjemland så er man whiskyens hjemland. Vi satte kursen mot Lindores Abbey Distillery.

       

Dette destilleriet har historie tilbake til 1494, og etter 500 års pause begynte de i 2017 å produsere whisky igjen, med en god blanding av gamle og moderne tradisjoner. Her tok vi oss god tid til både omvisning og selvfølgelig grundig smaking.
Etter en fordypning i whiskyens gyllenbrune verden var en ærverdig herregård fra 1880 siste stopp, hvor vi skulle ha vår avsluttende festmiddag. På Ballathie House hadde vi en skotsk festaften i herskapelige omgivelser med sekkepipe og haggis (en tradisjonsrett bestående av innvoller av får som nok mange hadde vært skeptiske til, men som fikk overraskende mye skryt i etterkant).

En fantastisk tur hvor vi skapte gode minner og opplevelser, sammen med både kollegaer og følger.
Vi gleder oss til neste tur og håper dette er opptakten til lange og gode tradisjoner for oss i Vivende.