Årets andre veldedighetsgave går til Oslo Krisesenter

Stian Lågstad, seniorutvikler hos Vivende, nominerte Oslo Krisesenter til å motta årets andre veldedighetsgave. Vivende donerer 2% av overskuddet etter skatt til veldedige formål hvert år. 

Portrettbilde av ansatt

Når spurt om bakgrunnen for nominasjonen, forteller Stian; “Krisesenteret er et fantastisk tilbud som hjelper noen av de som trenger det mest: Mor/far og barn som har opplevd vold i nære relasjoner. Jeg har vært frivillig på krisesenteret gjennom Røde Kors og har sett hvor godt tilbudet er, og hvor viktig og fint det er for barna som er der. Jeg er veldig glad for at Vivende vil støtte krisesenteret, spesielt i år – da flere har hatt det vanskelig i forbindelse med COVID.”

Økt behov hos Oslo Krisesenter under COVID

Oslo Krisesenter er et lavterskeltilbud for kvinner, menn og barn som er utsatt for vold i nære relasjoner, og trenger beskyttelse. De tilbyr et beskyttet bosenter for kvinner og deres barn, krisesenter for menn, og dagsenteret for kvinner, menn og deres barn. Krisesenteret har taushetsplikt og tilbyr juridisk veiledning. Alle deres tjenester er gratis. 

Periodevis nedstenging av samfunnet og strenge restriksjoner i kampen mot COVID har gjort hverdagen for mange som har det vanskelig hjemme enda verre. Oslo Krisesenter har til tross for nedstenging fortsatt å holde åpent hele døgnet. 

En gave til de sårbare brukerne

Inger-Lise W Larsen, daglig leder ved Oslo Krisesenter, er takknemlig for å bli valgt som årets organisasjon; “Vi er veldig glad for all hjelp med å hjelpe de som trenger det. Pengene blir brukt til noe hyggelig for barn og deres familier. Om mulig av smittevernhensyn, blir det en tur til Tusenfryd, teater eller noe lignende hyggelig.”

– Vi ønsker å bidra med noe for å gjøre verden til et litt bedre sted og håper at det kan bidra litt til å gjøre hverdagen til familier som har det vondt, litt lettere, avslutter Pål Christian Thorsen, daglig leder i Vivende Rebase. 


Vivende har også donert til vaksinekampanjen COVAX i år. Vivende har tidligere år donert til Ingeniører Uten Grenser, Dråpen i Havet og Barnekreftforeningen. Les mer om Vivendes tidligere donasjoner her.