Nyansatt går rett inn som seniorkonsulent hos Buypass: Møt Thomas Muller

Thomas Muller har brukt mesteparten av sin karriere å veksle mellom å jobbe som konsulent og som fast ansatt i oppstartsbedrifter. Han beskriver seg selv som “backend-utvikler deluxe” og brenner for Java og Java-teknologier. 1. juni startet han hos oss. 

Spesialist på backend, betalingsløsninger og ERP-integrasjonerProfilbilde av Thomas Muller

Thomas er utdannet i informatikk fra Universitetet i Oslo. Etter studiene jobbet han i Telenor en del år, både som konsulent og fast ansatt internt. “Etter Telenor har jeg vekslet mellom å være konsulent og jobbet for oppstartsfirmaer. Forutenom telekom, har jeg jobbet mest med ecommerce, retail, betalingsløsninger og ERP-integrasjoner”, forklarer Thomas.

– De siste 1,5 årene har jeg vært fast ansatt i Tidypay, som er et oppstartsselskap. De lager mobile betalingsløsninger med ERP- og regnskapsintegrasjon. I dette selskapet har jeg bygget backend systemet rundt Amazon (AWS) med serverless funksjoner og database. I tillegg integrert med OAuth, Vipps, Klarna og Zift (betalingsgateway) betalingsløsninger, samt integrasjoner mot Tripletex, Fiken, Visma eAccounting og e-conomic. 

– Jeg er backend deluxe. Jeg lærte Simula på UiO og fant at Java bare var en litt mer moderne variant med de samme objekt-orienterte egenskapene, og har brukt Java og Java-orienterte stakker og teknologier siden 1995, og egentlig aldri sett meg tilbake. Jeg programmerer også litt  i Groovy, og ellers godt vandt med de mest kjente teknologistakkene: Spring, Spring Boot, Elasticsearch og MySQL. Av skytjenester er jeg definitivt best kjent med AWS som jeg har jobbet mye med omtrent fra den spede oppstarten for 10-15 år siden.

Lite vs. store konsulentselskap

Thomas fant Vivende i en Finn-annonse høsten 2020. “Jeg hadde relativt mye å gjøre den høsten. Men jeg bestemte meg etter nyttår at jeg skulle ta kontakt med en håndfull selskaper jeg synes så interessante ut. Vivende var på toppen av den listen”, utdyper Thomas. “Da jeg tok kontakt følte jeg det var veldig god kjemi og en gjensidig interesse for å jobbe videre sammen.” Innen måneden var intervjuer og test overstått, og tilbudet akseptert. 

– Vivende var på toppen av ønskelisten av flere grunner, der de tungtveiende var stor grad av frihet, provisjonsbasert lønn og medeierskap. I tillegg har Vivende en solid kundebase og konsulenter som bidrar i mange spennende prosjekter.

Modellen de ansatte jobber under er essensiell for hvorfor jeg valgte Vivende. Du får rett og slett det beste fra to verdener: Man får friheten som om man jobber som selvstendig konsulent og blir avlønnet etter den provisjonsbaserte modellen der antall timer man jobber og timeprisen kunden betaler bestemmer lønnen. I tillegg er Vivende ansatteid, og det er muligheter for å bli partner i selskapet

– Denne konsulentmodellen er noe helt annet enn å jobbe hos de store konsulentselskapene der man får fast lønn og et klapp på skulderen for god innsats. I Vivende får du lønn etter innsats, en andel av timeprisen rett og slett, istedenfor en fastsatt lønn. Det virker som en god og rettferdig modell

Betryggende prosess for nye oppdrag

Et tema som ofte kommer opp rundt overgangen til provisjonsbasert lønn er anskaffelse av nye oppdrag. Pål Christian Thorsen, daglig leder i Vivende Rebase, forklarer; “For de fleste av oss er den største overgangen at man går over fra fastlønn til provisjonslønn. Selv om vi også tilbyr fastlønnsbasert avlønning, ser de aller fleste konsulentene fleksibiliteten og fordelene av provisjonsmodellen vår. For oss som selskap handler dette mye om fordeling av risiko. Ved å dele denne mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, vil man kunne tilby en god oppside til arbeidstakerne som velger provisjonsmodellen.»

– Ofte kan provisjonslønn føles usikkert og skummelt i starten. men for å illustrere sjansen for å ikke få oppdrag, ber jeg ofte konsulenten se i bakspeilet og tenke over hvor ofte man har vært uten oppdrag i løpet sin karriere og deretter spørre seg selv om den reelle sjansen for at dette skal skje i framtiden. Vivende har et godt etablert kontaktnett og begynner salgsarbeidet flere måneder før konsulenten er på plass for å minimere sjansen for å ikke ha oppdrag ved oppstart. Resultatet av dette er ofte at konsulenten kan velge mellom flere aktuelle oppdrag, utdyper På Christian. 

– Jeg var nysgjerrig på prosessen rundt hvordan Vivende får oppdrag da de ikke har noen selgere, bekrefter Thomas.

Ingen ansatte selgere

Vivende har tatt et helt bevisst valg av å ikke ansette noen dedikerte selgere. I stedet er dette noe av ansvaret til de daglig ledererne som har et nettverk av partnere og kunder rundt seg. Med dyktige konsulenter som er ettertraktet i markedet, mener vi det ikke er nødvendig å betale høye lønninger til egne selgere og mer av konsulentomsetningen kan dermed betales ut som lønn til konsulenten som faktisk gjør jobben.  

Alle konsulenter går gjennom en intern kvalitetssjekk og forberedelser før kundeintervjuer.

– Jeg synes prosessen til oppdrag var ryddig og smidig. Jeg fikk tilsendt ulike oppdrag, og alle var veldig relevante for min erfaring. Det var lagt opp til intervjuer rett før oppstart, og jeg landet en av disse oppdragene med en gang. Prosessen var veldig positiv. 

Rett i utviklerjobb hos Buypass

Vivende er en underleverandør av ITverket, og Vivende fikk en forespørsel fra de angående Buypass. “Denne forespørselen ble sendt videre til meg, og etter intervju med en av lederne i ITverket og Buypass så fikk jeg tilbud”, forteller Muller.

– Det var faktisk det første møtet jeg hadde, men også det beste. Jeg fikk tilbud dagen etter jeg møtte de, og det takket jeg ja til, forteller Muller.

Buypass, som er 50/50 eid av Norsk Tipping og Evry, skal få inn fem konsulenter som skal fordeles på to team. “Et team skal jobbe med ID og det andre skal jobbe med betaling. Jeg skal jobbe på betalingsteamet som skal implementere neste generasjons betalingsløsning for Norsk Tipping. Det blir vanvittig spennende”, avslutter Thomas. 

 


Ikke gå glipp av våre nyheter – meld deg på vårt nyhetsbrev her.