Båtlanding i 2015

Dråpen i havet mottar årets veldedige gave fra Vivende

Siden 2015 har nesten 6000 frivillige arbeidere fra Dråpen i Havet hjulpet desperate mennesker på flukt i Hellas. De er helt avhengige av støtte fra næringslivet. Nå støtter Vivende dem med hele 21 900 kroner, og det gjør det en stor forskjell.

Tradisjonen tro gir Vivende hvert år 2 % av fjorårets overskudd til et veldedig formål. En intern avstemning førte til at valget falt på Dråpen i Havet denne gangen. De gleder seg til å støtte denne viktige saken, med 2% av overskuddet fra 2018 – hele 21 900 kroner for å hjelpe mennesker på flukt.

Dråpen i Havet er en hjelpeorganisasjon som i hovedsak er basert på frivillig arbeid, både administrativt og i felt. Siden 2015 har de koordinert innsatsen til nesten 6000 frivillige hjelpearbeidere fra 60 ulike land. De mottar ikke statlige bistandsmidler, og som eneste norske organisasjon som nå jobber inne i greske flyktningleirer, er de helt avhengige av støtte fra private og næringsliv. Nettopp derfor er slike bidrag som Vivende nå gir, svært viktige for organisasjonen.

– Dråpen i Havet er svært takknemlige for at de ansatte i Vivende velger å støtte organisasjonens arbeid. Organisasjonen har siden oppstarten i 2015 bidratt med over 100.000 frivillige arbeidsdager i greske flyktningleirer og i mottaksarbeid. Takk for at dere gjør en forskjell, sier Trude Jacobsen, Generalsekretær i Dråpen i Havet.

Hjelper barn og unge

Dråpen I Havets innsamlede midler går til klær, soveposer, bleier, morsmelkerstatning og utstyr til undervisning. Organisasjonen samarbeider med lærere i Hellas og egne frivillige som hjelper til med undervisning.

Og det er nettopp fordi de bidrar med helt konkrete ting som mat, sanitærartikler, telt og spedbarnsutstyr som gjør livet i flyktningleirene lettere for tusenvis av barn og ungdommer, at Vivende valgte denne organisasjonen i år.

– Europa står midt oppe i en humanitær krise, med flyktninger som drives fra krig og nød i sine hjemland, og det europeiske flyktning systemet er overbelastet. Mange av flyktningene rømmer fra krig, andre er et resultat av kyniske menneskesmuglere som sprer håp om et nytt liv i Europa. Disse gruppene stues sammen på noen ganske få flyktningleirer i Europa, der de lever under fryktelige forhold mens de venter på behandling av asylsøknaden, sier Jens Tandstad i Vivende.

– Enten foreldrene rømmer fra krig eller drømmer om et bedre liv i vesten, så trenger disse familiene hjelp, for forholdene i flyktningleirene i Europa er fryktelige, legger han til.

For å melde seg som frivillig må man være over 25 år, og ha muligheten til å være bortreist i minimum ti dager.

Jens Tandstad og Steinar Koffeld i Vivende har reist som frivillige for Dråpen i Havet tidligere.