Julehilsen fra Steinar

Juletre

 

Vi kan kanskje ikke kjenne ribbelukten helt ennå, og det gjenstår fremdeles noen korte dager før hovmesteren igjen skal snuble i isbjørnskinnet på «same procedure as every year». Likevel er det ingen tvil om at vi er på oppløpssiden av 2019 og derfor vil jeg gjerne si noen takkens ord til deg, kjære kunde:

Tusen takk for at vi får bidra til å realisere de spennende prosjektene dere satser på, løse de «umulige» problemene dere sliter med, og generelt hjelpe til med å holde IT-hjulene i gang i virksomhetene dere driver. Det varmer oss at så mange av dere gir så tydelig uttrykk for at dere setter pris på våre bidrag i deres hverdag – det motiverer oss veldig i utviklingen av selskapet vårt.

Og nettopp denne utviklingen har nå kommet såpass langt at vi i år fikk brev fra Dagens Næringsliv: Vivende ble utropt til gasellebedrift for aller første gang! Og selv om det som sagt gjenstår litt av 2019 ennå, skal mye skje om vi ikke havner på denne gasellelisten også til neste år: Vi har vokst kontinuerlig gjennom hele året, sånn at Vivende nå teller 21 ansatte. Likevel er alle ansatte hjertens enige om at vi aldri skal bli store.

Det er et utsagn som må utdypes litt: I tillegg til at Vivende nå teller 21 ansatte, har vi gjennom hele 2019 ansatt nye konsulenter inn i en ny Vivende-gruppe. Denne går 1.januar «live» som eget, frittstående søsterselskap under navnet Vivende Rebase AS – også dette 100 prosent ansatteid. Gamle Vivende har vi akkurat nå omdøpt til Vivende Init AS. Vi vokser altså i den forstand at vi utad fortsatt skal fremstå samlet som Vivende, men innad skal hver gruppe bygge sin egen, individuelle identitet. Målet er å ta alt det lettbente og ubyråkratiske ved en småbedrift, og kombinere det med stabiliteten og leveransekraften til en større organisasjon.

Vi tror sterkt på kraften i at ansatte eier sin egen arbeidsgiver, og vi er også trygge på at vi nå har funnet en veldig god måte å organisere dette på – flere ansatteide selskaper under én paraply. Samtidig som vi klipper «navnesnora» til Rebase, vil vi derfor gå i gang med å bygge opp enda en ny gruppe til neste år. Her vil vi også inn på nytt fagområde, og det gleder jeg meg veldig til å forteller dere mer om etter hvert!

I mellomtiden vet jeg at jeg har med meg samtlige Vivende-ansatte – uansett hvilken enhet de vil tilhøre neste år og fremover – i å håpe at du får en gledelig jul, takke høytidelig for 2019 og ønske deg et riktig godt 2020!