Lederbytte i Vivende Init: Jørgen Ruud er tilbake

Jørgen Ruud har tatt veien tilbake til Vivende.

Jørgen Ruud overtar for Vivende Init

– Jeg kommer tilbake fordi jeg tror på Vivendemodellen. Vivende drives slik et konsulenthus bør være; ansatteid med en transparent og rettferdig lønnsmodell og stor valgfrihet for individet. Dette i kombinasjon med rollen var rett og slett en mulighet og drømmejobb jeg ikke kunne si nei til, forklarer Jørgen. 

Jørgen tar over som daglig leder hos Vivende Init for Steinar Koffeld. Jørgen har bakgrunn som konsulent selv, men han har også erfaring fra kundesiden og ledet en IT-avdeling. 

– Jeg er en nysgjerrig fyr som har funnet ut at jeg liker ledelse bedre enn IT. Rollen jeg går inn i er på mange måter en sammenstilling av erfaringene og bakgrunnen jeg har. Jeg trives godt med å jobbe bredt med ansvar for hele butikken.

– Vi skal fortsette og bygge videre på det gode arbeidet som er gjort – og vi har også plass til flere konsulenter

Steinar overlater roret til Jørgen som en del av en større plan. Lederbytte er starten på en prosess hvor Steinar kan jobbe med Vivende som helhet, og rigge for vekst gjennom flere selskap. 

Kjenner hverandre godt

Jørgen traff Steinar da han holdt et foredrag høsten 2019.

– Steinar snakket om effektivitet, lønnsomhet, transparente transaksjoner og Vivende-modellen. Det resonnerte veldig med meg, forteller Jørgen som på den tiden var selvstendig konsulent. 

– I løpet av januar 2020 ble vi enige om å starte et nytt Vivendeselskap sammen. Dessverre kom COVID-19 like etter oppstart, og det å lokke med høy risiko mot høy gevinst ga dårlig gjenklang hos kandidater. Etter 6 måneder sammen ble vi enige om å avslutte prosjektet. Det var ingen såre følelser, sier Jørgen. 

Steinar legger til: “Rundt jul 2020 så begynte jeg så å konkretisere veksten videre. Jeg så jeg hadde behov for å finne en som kunne erstatte meg som daglig leder i løpet av 2021, så jeg kan fokusere på Vivende som helhet. Så godt som Jørgen hadde satt seg inn i konseptet vårt i 2020, var det det ingen tvil om hvem som var riktig person for jobben. Jeg tok kontakt med Jørgen i mars og vi signerte i slutten av april.”

Videre vekst for Vivende

Lederbytte mellom Steinar og Jørgen

Vivende består i dag av selskapene Vivende Init og Vivende Rebase. Når spurt om planene hans fremover, utdyper Steinar: “I Vivende har vi noen grunnpilarer i modellen vår; det skal være små forhold, ansatteierskap hvor den enkelte kjenner godt sitt eget verdibidrag, samt enkel og smart forretningsdrift. På et grunnleggende nivå, så begrenser dette hvor stort et selskap kan bli og vi mener modellen vår derfor fungerer best når en gruppe er mellom 10 og 20 personer.

For å vokse videre er planen derfor å utvikle flere mindre, ansatteide selskaper over samme lest som de to første. Jeg skal bruke tiden fremover på det jeg tror jeg er best på, utvikle samarbeidsmodellen mellom selskapene, samt finne og hjelpe lederkandidater i inkubatorselskapet jeg nå driver for disse nye Vivende-spirene før de tar steget til selvstendige aksjeselskaper. Vi har flere spennende prosjekter i vente, så det er mer enn nok å gjøre!”