Å ansette gjennom eget nettverk: Aksel Stadler Kjetså ble anbefalt av en tidligere kollega

11 av ansettelsene i Vivende har kommet gjennom anbefalinger fra eksisterende ansatte – Aksel Stadler Kjetså er en av dem og han startet juli 2021!

Etter masterstudiene i kybernetikk ved NTNU startet Aksel hos Data Respons hvor han var leid ut til Kongsberg Gruppen. Senere har han jobbet med betalingsløsninger hos Vipps og innen helsesektoren hos Dignio. Han er spesialist på algoritmer, API design, autentisering, ID-løsninger og -integrasjoner (autentisering og autorisering), betalingsløsninger og backend generelt.

Aksel har også jobbet med skyløsninger som Google Cloud, Azure, AWS og DigitalOcean.
“Jeg har skrevet aller mest i Python. Ellers er det Go, React, Elm, C#, C++, Haskell, og Elixir – få med Elixir, det hadde vært morsomt å jobbe for en kunde som bruker det,” forteller Aksel med et smil.

 

En tidligere kollega ble en gyllen mulighet

Nyansatt Aksel Kjetså

Aksel jobbet sammen med Vivende-ansatt, Stian Lågstad i Vipps for noen år tilbake. På det tidspunktet var Stian leid inn som konsulent gjennom et annet konsulentselskap. De var på samme team i to-tre måneder, men holdt kontakt i ettertid. Aksel jobbet forskjellige steder innad i Vipps, men begynte å se seg etter en ny jobb da et større prosjekt var avsluttet.

– Jeg ville gjerne jobbe som seniorutvikler der jeg kunne lage nye produkter, men også ha mitt eget oppstartselskap.

Valgte Vivende

Aksel startet å se etter sitt neste arbeidssted, og tok en titt på hvor bekjente jobbet.

– Jeg kjenner Stian godt og vet at han er en veldig grundig fyr. Derfor valgte jeg å lese meg opp der jeg så han startet i februar. Jeg så fort at Vivende så helt topp ut, nettopp fordi du jobber i praksis som selvstendig konsulent, men du har et nettverk av kollegaer du kan sparre med og du slipper alt som har med regnskap å gjøre.

– Jeg sendte en melding til Stian og spurte om de var på utkikk etter folk.
Etter det var Aksel gjennom en rask intervjuprosess.

 

Ansettelse i nettverk

I følge ManPower, så bruker en av tre nettverk når de ser etter ny jobb. Samtidig har undersøkelser vist at bedrifter ansetter ca. halvparten av ansatte gjennom nettverk (Digi). I Vivende så ser lederne Pål Christian Thorsen og Steinar Koffeld samme tendens. “Elleve av våre ansatte er ansatt etter anbefaling av kollegaer,” bekrefter Pål Christian.

“Vi ser at dette er en fin måte å få inn gode, kvalitetsutviklere. Flinke folk kjenner gjerne andre flinke folk,” utdyper Steinar. 

Et tveegget sverd for søkeren

Hvis man ansetter via nettverk så er man helt avhengig av den som anbefaler deg i bedriften er dyktig og godt likt. Hvis ikke kan det ha motsatt av ønsket effekt på deg som søker. 

“I en liten bedrift er det enda viktigere,” bekrefter Aksel. “Anbefaler man noen i en liten bedrift, så er det fordi det er noen man har lyst til å jobbe med. Det er den ultimate flyplass-testen – aldri ansett noen du ikke vil sitte fast på en flyplass med,” spøker han videre. 

 

Hvorfor Aksel valgte Vivende

Da spurt om hvorfor valget falt på Vivende, sier Aksel “Jeg liker å jobbe med nye prosjekter, og å møte nye mennesker, så jeg passer fint som konsulent.  Og da valgte jeg Vivende ettersom de har den mest mest rettferdige modellen med tanke på min kompetanse.”

– Det som er så fint i Vivende er at man er helt fri. Om jeg har lyst til å jobbe 60%, 120% eller 200%, så kan jeg gjøre det. Jeg kan jobbe mindre om sommeren og mer om vinteren–hvis det er i orden for kunden selvfølgelig. 

“Lønnsforhandlinger er krevende, det er mye spill og lønnen din er ikke bare din lønn, men også en del av en større kabal.  Det er vanskelig å vite om du får det du fortjener. Det er ofte først når man går videre at man får et betydelig bedre tilbud. Jeg vil aller helst slippe å ha det slik,  I Vivende fikk jeg en kalkulator i et Excel-ark. Det er helt topp.”

– Vivende-modellen passer meg veldig godt, vi eier alle selskapet og det er bare å “gunne på” etter egen evne.