Stian Lågstad valgte Vivendemodellen

Mann på stranden med hunden sinStian Lågstad har lenge vurdert å bli selvstendig konsulent, men den administrative delen av tilværelsen fristet ikke. Derfor valgte han Vivende, hvor han kan jobbe selvstendig og slippe unna det administrative arbeidet. Vi har tatt en prat med Stian for å bli bedre kjent. 

Hvorfor valgte du Vivende? 

Jeg ønsket å jobbe i et ansatteid selskap med en rettferdig lønnsmodell, og ikke minst få muligheten til å jobbe med flinke og erfarne folk. Vivendemodellen var midt i blinken for meg! 

Fortell litt om erfaringen din 

Jeg har erfaring fra ulike bransjer, blant annet Kollektivtransport (NSB/Entur), Olje- og gass (Cognite), Finans (Vipps) og nå fra TV/Media-bransjen gjennom Get/Telia, som jeg for øyeblikket er utleid til. Jeg har jobbet med ulike teknologistacker, mye fra JVM-verden med Java og  Scala, i tillegg til noe Python og .NET. Jeg har jobbet mest med backend og generell systemutvikling, men også mye med APIer og databaser. På fritiden liker jeg å drive med funksjonelle programmeringsspråk som Haskell og F#. Jeg er veldig ivrig på å utvikle meg faglig! 

Hva er din nøkkelkompetanse? 

Jeg er veldig opptatt av kodekvalitet og har troen på å hente hjelp fra kompilatorer, linters og statisk kode-analyseverktøy. På denne måten kan man skrive kode med høy kvalitet. Dokumentasjon er også en av mine nøkkelkompetanser, jeg er opptatt av å dokumentere prosesser, slik at neste generasjons utviklere kan se hva som har blitt gjort. Jeg brenner for å lære, men jeg brenner også for å lære bort. Tidligere har jeg har holdt presentasjoner på JavaZone, Tekna-møter, og flere tekniske presentasjoner for kollegaer på tidligere arbeidsplasser. 

 

Jeg er opptatt av å dokumentere prosesser, slik at neste generasjons utviklere kan se hva som har blitt gjort – Stian Lågstad 


Hvordan tror du andre beskriver deg?

Jeg tror andre beskriver meg som en positiv, tålmodig, og ikke minst strukturert kollega. Selv anser jeg meg som en pragmatisk utvikler med evnen til å se verden fra et brukerperspektiv. Dermed evner jeg å se deres problemer og skape reelle løsninger. 

Hva gjør du på fritiden?

Som nybakt far har fritiden plutselig forsvunnet, men når jeg først har tid er jeg glad i programmering med funksjonelle programmeringsspråk, en løpetur eller spille med venner.


Vi ønsker Stian velkommen til oss! 

Portrettbilde av ansatt

Stian Lågstad, Seniorkonsulent

Epost: stian.laagstad@vivende.no

 

Vil du bli en av oss? Ta en titt på våre ledige stillinger som IT-konsulent eller Daglig leder/konsulentsjef