Møt Pål Christian – Steinars nye makker

Midt i sommervarmen kom Pål Christian Thorsen på plass i Vivende. Sammen med daglig leder Steinar skal han være med å styrke Vivendelaget og ta selskapet til nye høyder.

Pål Christian

Steinar og Pål Christian har jobbet sammen under tidligere medeier Mazeppas paraply frem til Vivende ble skilt ut i et eget selskap. Siden den gang har Pål Christian jobbet i mange spennende prosjekter, og han har blant annet vært med å utvikle Avinor-appen og Skatteetatens eksterne tjenester som blant annet har utviklet Samtykkebasert Lånesøknad som vant Digitaliseringsprisen i 2018.

I 2017 krysset deres veier igjen, og de startet dialogen om muligheter for Pål Christian i Vivende. Han hadde vært konsulent siden 2004, og hadde lyst til å bryne seg på utfordringer som innebar mer enn utviklerrollen, og da Vivendes eiersits endret seg vinteren 2018 bød anledningen seg til å tilby Pål Christian en rolle som skal bidra til å dra Vivende videre i form av et nytt frontend team, og samtidig gi Pål Christian mer ansvar, flere og andre utfordringer og personalansvar.

  • Vivende er opptatt av knoppskyting fremover, og ønsker å spre vingene våre til flere fag- og forretningsområder. Da er det helt essensielt å finne de rette personene som kan ta gode initiativ og tanker videre, Pål Christian er en leder som ser folk– ikke bare fag og fakturerbare ressurser, sier daglig leder Steinar om valget av Pål Christian.

I dag har Vivende 16 konsulenter som alle sitter ute hos ulike kunder i lengre perioder. Da blir det ofte slik at de får et tettere forhold til kundene enn sin egen arbeidsgiver. Til tross for det har Vivende klart å bygge opp en teamfølelse og et samhold. Det ønsker Pål Christian å videreføre i teamet han nå skal bygge opp:

  • Når jeg skal ansette folk er Steinar og jeg enige om at det ikke skal være vanntette skott mellom hans og mitt team. Vi er én gjeng, selv om planen på litt sikt er at mitt team skal ut i et eget selskap inspirert av Vivendemodellen, forklarer Pål Christian.

Han brenner for gode mobile løsninger og apper og brukervennlig front-end. Det blir fokuset i hans team og etterhvert det nye selskapet. Derfor leter de nå primært etter front-end ressurser, men er åpne for annen kompetanse også. Pål Christian oppsummerer det enkelt: «Bra folk som leverer verdi er det viktigste.»

Valget om å gå fra et stort selskap med et bredt og kompetent utviklermiljø til et lite konsulentselskap i vekst var basert på sammenfallende verdier:

  • Jeg takket ja til denne rollen aller mest fordi jeg kjenner mange av de ansatte fra før og vet hva de står for. Det er engasjerte og kompetente folk som leverer kvalitet ute hos kundene sine hver dag. Vivende har stort potensiale og det å få muligheten til å utvikle selskapet sammen med Steinar, var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Samtidig så liker jeg Vivendemodellen der alle er med på eiersiden. Man har ikke noe «A-lag» som eier alt. Her er alle like. Modellen gir også stort inntekstpotensiale for den enkelte, og med den etterspørselen som er i markedet er risikoen begrenset.

En av de viktigste verdiene til Vivende er nettverkene til Steinar og Pål Christian, som sørger for oppdrag som man ellers ikke ville vunnet. Sammen vil de to ildsjelene samarbeide om å dekke kundens behov med høyt kompetente ressurser fra begges team.

  • Jeg gleder meg skikkelig til å jobbe sammen med Pål Christian. Han vil bli en viktig sparringpartner på reisen videre, avslutter Steinar.