Konsulentliv: Magnus Sandgren

Magnus er ekspert på API-utvikling og backend-systemer. Som nyansatt midt i Covid-19 pandemien fikk han en litt annerledes start. Her forteller han om hvorfor valget falt på Vivende, og om sin nye arbeidshverdag som konsulent.

 

Magnus har alltid hatt en drøm om å starte for seg selv, men tanken på å stå alene med det administrative gjorde at han la drømmen på hylla. Det var helt til han hørte en kamerat fortelle om sin arbeidshverdag i Vivende. Magnus var klar for nye utfordringer, og Vivende vekket umiddelbart interesse. Her kunne han jobbe selvstendig – men likevel være ansatt i et selskap.

Portrettbilde av ansatt

Magnus er med på å utvikle en ny løsning for operatørene som sitter på veitrafikksentralene

– For meg ble det en litt annerledes oppstart enn forventet. Den 1.mai, min første arbeidsdag, ble jeg nemlig permittert. Jeg har egentlig alltid tenkt at man er sikret jobb som utdannet sivilingeniør innen datateknikk. Men når denne pandemien ble reell måtte jeg, som sikkert mange andre gå noen runder med meg selv for å holde hodet kaldt.

Rett hadde han likevel, fordi bare litt over én måned senere signerte han sin første konsulentkontrakt med Statens vegvesen.

– Hos Statens vegvesen er jeg med på å utvikle en ny løsning for operatørene som sitter på veitrafikksentralene. Dette systemet skal hjelpe operatørene å koordinere basert på ulike hendelser som for eksempel trafikkulykker, veiarbeid, autovern ,osv.

 

 

 

Noe av det som motiverer Magnus er å sette seg inn i ny teknologi og se løsninger han ikke har sett før. Han drives av gode integrasjoner mellom systemer, og elsker følelsen når han kjører i gang et program og ser at det fungerer.

Når han er «in the flow» og ting går som det skal er det musikk som gjelder, men så fort han sitter fast med en arbeidsoppgave må han ha stillhet for å kunne tenke ut en løsning. Da er hovedfokuset å finne dokumentasjon, verktøy, eller kollegaer han kan spørre.

– Kollegaer er ofte en god kilde til informasjon. Men det hender jo at jeg blir litt frustrert – da må jeg rett og slett gå meg en liten tur. Det hjelper ofte for å få klarnet tankene.

High risk, high reward

Fordelen med å jobbe i et konsulentselskap som Vivende, er for Magnus den provisjonsbaserte lønna og at han stort sett kan styre hverdagen selv. Han forteller at Vivendemodellen(LINK) skiller seg ut fra andre konsulenthus som tilbyr tradisjonelle team til fast pris.

– Vi er en hel haug med flinke hoder som er «for hire» – time for time. Det betyr at vi tar hver vår risiko, og at den ikke fordeles på hele huset. Jeg tar 100 % av risikoen selv, men igjen så er resultatet av det jeg gjør 100 % provisjonsbasert.

På fritiden driver Magnus og noen av kollegaene i Vivende et hobbyprosjekt med koding. De har blant annet begitt seg ut på spillutvikling, i hovedsak for å gjøre noe sosialt og hyggelig sammen. Hobbyen har resultert i god læring, men det endelige resultatet har ofte blitt «bruk og kast».

– Jeg er en typisk nerd som bruker fritiden på koding og spilling. Ja, jeg er en gamer. Men det er også viktig for meg å komme seg ut i naturen. Jeg er veldig glad i oppdagelsesturer, som for eksempel å leie kajakk med venner og finne en strandlinje hvor man kan bade og grille.

Godt kjent med egne vegger – bokstavelig talt

Som de fleste av oss andre har Magnus hatt kort vei til jobb den siste tiden, og kosebukse har blitt den daglige outfiten.

– I begynnelsen synes jeg det gikk helt fint. Jeg jobbet effektivt uten forstyrrelser. Men nå savner jeg kontoret, det sosiale, kolleger, og den relevante og irrelevante praten rundt kaffemaskinen.

– Hadde det ikke vært korona-tider, så hadde vi nok gjort mye mer sammen som hadde styrket teamfølelsen. Jeg mener ikke at jeg sitter her å ikke kjenner på noe teamfølelse, men man skulle jo gjerne hatt litt mer kontakt med folka. Sånn tror jeg mange har det nå. Men, tidligere i høst var hele Vivende-gjengen på tur til Solvorn, og det var veldig trivelig å møte alle “face2face”for første gang. Det er en viktig faktor for meg at Vivendemodellen ikke bare spiller på lønn og risiko, men også på samhold og det sosiale.

Over elven på fjellet

Vivende-gjengen på tur

Han ser likevel positivt på situasjonen, og mener at han har hatt litt hell i uhell. Samboeren hans jobber nemlig som turnuslege, noe Magnus liker å se på som en “Norgesturne”. Når hun reiser rundt i Norge for å få erfaring, tar han med seg jobben og følger etter. De har nettopp forflyttet seg fra Namsos til Stjørdalen.

– Heldigvis skal vi nå begynne med to kontordager i uka på Brynseng i Oslo. Da skal jeg pendle fra Stjørdalen. Jeg og samboeren min har en leilighet i Lørenskog, som egentlig er hjem for oss. Det blir fint å endelig møte mine kolleger i Statens vegvesen, som jeg til nå kun har hatt virtuelle samtaler med.

– Jeg tror samfunnet kommer til å åpne mer opp for hjemmekontor, nettopp fordi vi er blitt påtvunget denne testperioden. Og, jeg vil tørre å påstå at det har gått ganske bra i min bransje i hvert fall. Vi er jo vant til å jobbe fra ulike steder og hjemmefra. Det å ha hjemmekontor tror jeg for noen har økt produktiviteten, og kanskje for andre senket produktiviteten. Men sånn gjennomsnittlig tror jeg faktisk produktiviteten har gått opp, avslutter han.