Julehilsen fra Vivende

God jul

Torsdag 17.desember og på utsiden av hjemmekontoret strømmer regner ned – forhåpninger om en hvit jul i Oslo er det bare å pakke bort.  En trist desember setter punktum for et trist år i mange sammenhenger og vi er nok mange som gleder oss til vi bare kan glemme hele 2020, et virkelig annus horribilis!

Nok en gang føles det som vi trekker vinnerloddet! 

Norge klarer seg etter forholdene enn så lenge veldig mye bedre enn de fleste andre land i koronapandemien og bortsett fra de som leverer varer og tjenester til oppussing i hus og hjem er nok vi i IT-bransjen noen av de som tross alt er minst påvirket av situasjonen.  Selv om vi selvfølgelig savner den uformelle kontakten med kunden og praten rundt kaffemaskinen, vet jeg også at mange av oss har satt pris på å kunne jobbe fokusert og dedikert fra hjemmekontorene rundt om. 

Når alt dette en dag er over, håper jeg vi kan ta med oss nye arbeidserfaringer vi har gjort oss dette året inn i en ny hverdag hvor vi som konsulenter leverer enda mer verdi for våre kunder!

Det går ikke alltid etter planen

Selv om Vivende stort sett klarer seg bra gjennom dette, er det ikke å legge skjul på at korona også for oss har gitt oss noen skraper. Vi gikk inn i året med et blikk på fremtiden så preget av solskinn at solbriller ikke holdt – sveisebrillene burde nok vært gravd frem! Ikke bare startet vi nytt Vivende selskap med Vivende Rebase, vi gikk også freidig i gang med oppbyggingen av et selskap nummer tre i modellen, med fokus på prosjektledelse. 

Da vi ved sommeren måtte innse at korona hadde satt en stopp for nesten alle nye prosjekter og at prosjektledermarkedet derfor var mer eller mindre tørket opp, sa Jørgen som skulle lede gruppa det godt – everyone’s got a plan till they get punched in the face – fritt etter Mike Tyson.  Vi vil takke Jørgen for at han hadde tro på modellen og ga Vivende et ordentlig forsøk!

 

Vi ser frem mot et nytt og spennende år

Nå når 2020 skal gjøres opp er vi likevel nå på innsiden av Vivende to levedyktige, ansatteide selskaper og har alt i alt blitt 24 stk, 4 flere enn vi var for et år siden.  For noen uker siden fikk vi beskjed om at Vivende er Gasellebedrift for andre året på rad og om vi hadde fortsatt som ett selskap ville vi blitt det neste år også – ser det ut til.  Vi tror likevel fortsatt på ideen vår om å bygge opp små ansatteide grupper som jobber sammen under Vivende-navnet og prøver oss med oppbygging av noe nytt i 2021.  Modellen vår har vist seg å stå seg godt, ikke bare når alt blåser medvind, men også når det rusker.

 

Vivende gjengen samlet

På vegne av hele Vivende-gjengen, her samlet til koronavennlig utendørs juleavslutning forrige helg, vil jeg til slutt få ønske alle en god jul og takke alle kunder og partnere for godt samarbeid gjennom året.

Og så håper jeg det ikke går for langt ut i 2021 før vi også kan treffes litt fysisk til en prat ved kaffemaskinen.

 

God jul 🎄