En julehilsen fra Vivende


Jørgen Ruud

Dette var jo året hvor alt skulle bli bra, dørene åpnes og alle kunne møtes. Kun den enkeltes intimitetssfære skulle begrense hvor tett vi kunne stå rundt kaffeautomaten. Men så sitter vi her igjen, på hjemmekontoret, og titter på koronastatistikken som nok en gang likner mest på den berømte hockeysticken ethvert oppstartsselskap med respekt for seg selv legger frem for investorene. Med så høye smittetall er det ikke til å unngå at vi nå alle kjenner noen i vår nærmeste krets som er, eller har vært syke, men heldigvis har folk kommet seg på bena igjen og vi krysser fingrene for at det fortsetter sånn.

Det har gått fem måneder siden jeg tok over som daglig leder i Vivende Init, det ene av to søsterselskap under Vivende-paraplyen. Det var nok høye odds for at jeg skulle komme tilbake til Vivende etter jeg måtte kaste inn håndkleet i oppbyggingen av et tredje selskap i juli 2020. Det ble rett og slett for vanskelig å bygge nytt i starten av pandemien. Men da Steinar Koffeld spurte meg om å ta over Vivende Init var jeg ikke i tvil, og selv om pandemien likevel ikke har gitt seg, så føler jeg meg nå trygg på at jeg er kommet for å bli.  

Det har vært spennende, lærerikt og gøy å være tilbake. Det er noe helt unik med Vivendemodellen; det er en modell og et tankegods jeg kan stille meg 100% bak. Steinar fortsetter i Vivende, men han skal imidlertid bruke mer tid på forretningsutvikling og nye selskaper i Vivende-paraplyen.

2021 – Et år med normalisering og gjenåpning

Vi, som alle andre, opplevde starten av 2021 som krevende. På den ene siden har vi klart oss bra økonomisk gjennom hele pandemien. Samtidig så har vi ikke kunne gjennomføre mange av de tingene som gjør Vivende til et unikt sted å jobbe. Det har blitt mange avlyste fellesarrangementer i form av månedlige middager og fellesturer. I tillegg har det blitt mye mindre fysiske møter og tilstedeværelse hos kundene våre. 

Derfor var det ekstra godt å kunne drive mer og mer normalt utover senvåren i takt med at landet ble fylt av ømme vaksinerte høyrearmer. Vi fikk gjennomført flere hyggelige fysiske sammenkomster og møter fra sommeren og utover høsten. Når jeg satt på sommerfesten i august på ærverdige Oscarsborg med en stor Vivende-gjeng, innså jeg hvor hyggelig og viktig det faktisk er å møtes. Dynamikken fra et fysisk møte er vanskelig å gjenskape digitalt.

Det er også gledelig at Vivende Rebase har vokst kraftig gjennom hele 2021 og hele 5 seniorkonsulenter har valgt å starte hos oss og Pål Christian; Stian, Markko, Thomas, Aksel og Kjell Andreas, velkommen skal dere være!. 

Optimist .. vet det går bra til sist

Med stigende smittetall og stadig nye nasjonale tiltak, så ser 2022 usikkert ut. Vi har allerede med tungt hjerte måttet avlyse et etterlengtet julebord, og ser for oss en periode med hjemmekontor og digitalt arbeid. 

Med mange måneder på hjemmekontor bak oss allerede, vet vi at dette fungerer fint for å få jobben gjort, men vi vil så gjerne treffe hverandre og kundene våre igjen. Håpet er at omikron går raskt over. Ideelt sett så er omikron om fem år kun et flyktig minne omtrent som en “one-hit wonder” fra 90-tallet.

Ellers så ligger det en spennende reise foran oss med med våre to nyansettelser, Lisa-Marie Thompson og Azhar Iqbal, som skal bygge opp to nye Vivende selskaper. Lisa-Marie bygger opp et nytt selskap hvor kjønnsbalanse og felleskap blant konsulentene står i fokus, mens Azhar skal jobbe med yngre talenter. Vi har gledet oss til å kunne tilby en justert versjon av Vivendemodellen, med transparent lønnsmodell og ansatteierskap, også til yngre mennesker.

En hilsen fra oss

På vegne av hele Vivende-gjengen, vil jeg til slutt ønske alle en god jul og takke alle våre kunder og partnere for et godt samarbeid gjennom året. Og så får vi krysse fingrene for at siste rest av pandemien blåser raskt over.

– Jørgen Ruud, daglig leder i Vivende Init

 

Interessert i å lese mer?