Hvem trenger Østerrike når vi har vakre Solvorn?

De siste tre årene har Vivende-gjengen dratt på tur sammen. Som konsulentselskap er det viktig å samle troppene og tilbringe noen dager sammen for kunnskapsdeling, kulturbygging og masse god stemning. Planen i år var tur til Kitzbuhel i Østerrike, men i ekte Covid-19-ånd ble det Norgestur i stedet. Destinasjonen ble vakre Solvorn i Sogn og Fjordane. 

Fredag ettermiddag sjekket vi inn på historiske og idylliske Walaker hotell. I tradisjonens tro sørget værgudene for regnvær hele helgen også i år, mens solen tittet frem igjen søndag formiddag, akkurat i tide til avreise. Men ikke tro at det legger en demper på stemning i gjengen vår!

Walaker hotell
Utsikt over fjorden fra Walker hotel

Historisk reise gjennom Solvorn 

Tross litt regn i luften, kickstartet vi helgen med en kulturhistorisk vandring gjennom Solvorn, ledet av den lokale lensmannen. Solvorn er en koselig liten bygd med ca. 200 innbyggere, og mange av de gamle sjøbodene og naustene fra “gamle dager” er fortsatt en del av bygda. Interessant var det også at det på 1900-tallet var tobakksproduksjon her. Hvem skulle trodd det?

Ved sjøen
Vivendegjengen i Solvorn

Det finnes ikke dårlig vær – bare dårlige klær. Eller? 

Lørdag morgen satt vi oss på båten som tok oss innover fjorden, retning Nigardsbreen, en utstikker fra Norges største isbre – Jostedalsbreen. Vi lærte at breens navn har opphav etter gården Nigard, som ble knust av breen på midten av 1700-tallet. 

I styrtregn tok vi oss oppover den 2000 år gamle breen, og fikk bekreftet at Goretex virkelig leverer 100 %. Været på isbreer endrer seg ofte raskt, og nedbør er ikke uvanlig. Men “litt” regn stopper ikke oss, og under en Vivende-paraply midt på breen ble de klissvåte matpakkene fortært til stor begeistring – en kulinarisk opplevelse som sent vil glemmes. Tross regn, hadde vi en veldig fin tur!

På toppen av breen
Vivende over isbreen

Et sted å nyte

Tilbake på hotellet, våte og kalde, var det godt med en varm dusj! Vi gjorde oss klare til en skikkelig festmiddag i et privat anneks. Selv om mange var slitne etter dagens ekskursjon, var stemningen god, og vi koste oss med fantastisk mat og drikke. Walaker er virkelig et sted som tilfredsstiller både øye, gane og hjerte, med historiske rom, koselig atmosfære og upåklagelig service. Stedet må rett og slett nytes, aller helst med eplecider for i Solvorn serveres ikke brus, må en vite.

Et nytt kapittel i minneboken

Søndag ved lunsjtider var det dags å begi seg hjemover i solskinn, enten i bil eller med fly. Nok en gang har vi skrevet et nytt kapittel i Vivendes minnebok sammen, og vi gleder oss allerede til neste tur. Om det blir utland eller innland får tiden vise, men det viktigste er tross alt å få være sammen – og at det regner.