Møt nyansatt Gard Mellemstrand – ønsket større frihet til å velge oppdrag

Portrettbilde av Gard Mellemstrand

Komplekse problemstillinger i møte med moderne teknologistack

Gard Mellemstrand har jobbet i kollektivbransjen de siste syv årene. Der har han bidratt til en teknologi som mange i Norge bruker hver eneste dag.

– Jeg har jobbet med søkemotoren bak kollektivreiser. Som utvikler støter du på mange interessante problemstillinger i søkealgoritmer – rett og slett fordi det er mange reisealternativer og reisende har ulike preferanser.

Det forteller Gard Mellemstrand. Han har jobbet sammen med andre open-source utviklere i et internasjonalt samarbeid for Entur. Nå har Mellemstrand startet i Vivende etter lengre tid som fast ansatt. Tilværelsen som konsulent har fristet i lengre tid.

Open source med Entur

“Som utvikler har det vært interessant å jobbe med en moderne teknologi-stack med mikrotjenester og skyløsninger. Samtidig så har problemstillingen vært interessant og kompleks. Hvordan velger man hvordan man skal reise?,” spør Mellemstrand retorisk.

– Svaret er ikke så enkelt nødvendigvis, fordi folk har forskjellige meninger om hva det beste reisealternativet faktisk er. I Entur implementerte vi en moderne søkealgoritme fra bunnen av. Kart-, høyde-, rutetabell- og sanntidsdata ble samkjørt i en datamodell. Det er ganske komplekse utregninger, så disse måtte selvfølgelig forenkles, da man ikke kan teste alle retninger hver gang. Selv om A til B kan være en tur på 20 minutter eller to dager så må svaret komme raskt for brukeren, så appen oppleves som responsiv.

Mellemstrand forteller videre at han og kollegaene i Entur har gitt et betydelig bidrag til OpenTripPlanner, som er en open source-applikasjon. Dette gjorde de i samarbeid med utviklere fra andre land, og det var derfor ekstra viktig å diskutere problemstillingene de møtte før implementering, samt fokus på kodestruktur og dokumentasjon.

– Det er viktig at andre som ser på koden raskt skjønner hva som er tenkt. Da sparer de også tid ved å unngå å løse de samme problemstillingene på nytt.

Variasjon gir rom for utvikling

Etter mange år i samme bransje ønsket Mellemstrand seg større frihet til å velge oppdrag.

– Som konsulent er det mulighet til å variere hvilken bransje man jobber i. Det gir rom for utvikling, samt variasjon i problemstillinger og teknologier. Det har jeg sett veldig frem til.

Mellemstrand så på ulike konsulentselskaper, men etter mye research falt valget på Vivende.

– Det var en åpenhet rundt lønnsmodellen som var annerledes fra andre selskaper. I tillegg er muligheten for ansatteierskap, frihet til å velge oppdrag og hvor mye man vil jobbe kjerneverdier i Vivende som appellerte til meg. På mange måter er det som å være selvstendig konsulent, men at man samtidig har en organisasjon rundt seg. Fellesskapet oppleves som tryggere og mer sosialt.

Nye utfordringer på vei

 

Mellemstrand skal straks starte i nytt oppdrag.

“Det er ekstra moro å jobbe med noe der man ser resultatet og hvilke problemstillinger som blir løst i samfunnet av det man gjør. Så jeg vil gjerne fortsette å jobbe med tilsvarende komplekse problemstillinger som man kan fordype seg i, gruble over og diskutere med andre,” forteller Mellemstrand.

– Den tekniske løsningen er selvfølgelig den andre delen som er interessant. Frem til nå har det vært open source, Java og .NET, og ytelse i relasjonsdatabaser, i tillegg til mikrotjenester og Kubernetes. Jeg trives med backend problemstillinger.

Er du vår neste partner?

Ta en titt på stillingsannonsen her, eller kontakt oss for en uformell kaffeprat på post@vivende.no.